donderdag 28 juli 2011

Comedy in Ryhove met Annelies De Nil en Rona Kennedy

Tijdens de Gentse Feesten kregen we op dinsdag 19 juli in Ryhove met Annelies De Nil en Rona Kennedy twee shows voor de prijs van één! We genieten er nog van na.

Annelies De Nil trok de avond op gang met Gloryhol, een sterk opgebouwd verhaal over pubermeisjes die de groupies worden van een wel zeer lokaal (en wat marginaal) muziekgroepje in “een hol naast Dendermonde”. Weinig glorie voor de hoofdpersonen, veel “coming of age” met de eerste échte serieuze “bleitink” (bleiten = wenen) uit een meisjes/vrouwenleven tot gevolg. Zeer herkenbaar. Flashback naar mijn jeugd in een randgemeente van Gent. Het lokale muziekgroepje dat repeteerde in een kelder, en de meisjes die er rond vlinderden. Al zal het in de pre-Kurt-Cobainperiode allemaal niet zo ruig geweest zijn.

Annelies De Nil[+] Rona Kennedy[+]

Rona Kennedy was ons eerder al aangeraden door vrienden. Haar Weight Watchers The Musical in theater Bij de Vieze Gasten hadden we toen gemist. De Schots-Gentse cabaretière (uit Ledeberg!) bracht een charmerende en meeslepende collage van kinder- en jeugddromen over ballet, beroemd zijn, witte prinsen en prinsessen. De vlekjes op de kinderziel (een afwezige vader, een bazige moeder, de strijd tegen overgewicht) wist Rona uit met een nagenoeg ongebreidelde fantasie én een fijn gevoel voor humor. Warm!

Kortom. Annelies en Rona zijn twee professioneel bezige cabaret-madammen van eigen bodem. Ik kijk al uit naar hun volgende producties.

Dit artikel verscheen ook op GentBlogt Comedy in Ryhove 2 (GentBlogt - 27.07.2011)

Geen opmerkingen: