vrijdag 4 maart 2011

Terra Reversa : de transitie naar rechtvaardige duurzaamheid

Het heeft wat tijd gekost, maar ik heb dit boek met rode, groene, blauwe en paarse oortjes uitgelezen. Ik wil het iedereen warm aanbevelen. Wat er allemaal in staat, kom je te weten in volgende uitgeversinformatie.

" Maakt u zich zorgen over de toestand van de aarde, de klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk? Peter Tom Jones en Vicky De Meyere laten ons zien dat we als mensheid hopeloos vastlopen, maar ook hoe we het roer kunnen omgooien. Niet de problemen staan centraal in Terra Reversa, maar de oplossingen. De auteurs bespreken nieuwe veranderingsmodellen zoals transitiemanagement en het 4E-model, en integreren die in een nieuwe visie op de omschakeling naar een ander samenlevingsmodel: een sociaal-rechtvaardig, ecologisch duurzaam en economisch stabiel model. Na de analyse van de sociaal-ecologische crisis in Terra Incognita (2006) toont Terra Reversa de weg naar een Green New Deal XL.

Na lezing van dit boek hebt u geen excuus meer om te doemdenken! Reële oplossingen voor de complexe vraagstukken van vandaag zijn geen utopie, op voorwaarde dat we bereid zijn de platgetreden paden te verlaten. Terra Reversa is een wervend pleidooi voor een andere samenleving, waar levenscomfort, rechtvaardigheid, ecologische duurzaamheid en zinvolle werkgelegenheid centraal staan.

ISBN: 9789064455438 · 2009 - co-editie met Uitgeverij Jan Van Arkel · paperback (13,5 x 21,5 cm) - 360p. · prijs: € 14.95

Geen opmerkingen: