woensdag 17 november 2004

VRT en de VooRuiTstrevendheid


De Vooruitstrevende Radio en Televisie (VRT) moet toch nog eens de cursus 'Beeldvorming in de media' doornemen. Abderrazak El-Omari (Gent), bestuurlid van de Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen, keek naar het VRT-journaal van 15 november en wist niet wat hij zag en hoorde. Hij schreef er een lezersbrief over die op 17 november 2004 verscheen in De Standaard.

VRT-NIEUWS (1)

Met niet geringe verbazing hoorde ik op het VRT-journaal van 15 november het volgende: ,,Voor alle duidelijkheid: dit is het standpunt van de Turkse verenigingen in België en die zijn altijd wel een beetje opener en progressiever dan de andere''. Deze zin kwam als afsluiter bij het verhaal van de Unie van Turkse Verenigingen die een oproep doet tot dialoog.

Vanwaar haalt de VRT de legitimiteit om zoiets te beweren? Komt de VRT altijd voor gesloten deuren te staan bij die andere' verenigingen? Waarom moet dit positieve verhaal weer een negatieve noot krijgen?

Als Vlaming met Marokkaanse roots kan ik dit initiatief van de Unie van Turkse Verenigingen enkel maar toejuichen, net als alle andere dialoogbevorderende initiatieven van álle verenigingen. En die zijn er, geloof me.

Abderrazak El-Omari, bestuurslid Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen (Gent)

Geen opmerkingen: