dinsdag 17 augustus 2004

Daar is de flitspaal (opgedragen aan Bert Anciaux)





Het liedje "Allo" van De Feestridders al gehoord over de flitspalen en Bert Anciaux, de ondertussen alweer ex-minister van Mobiliteit? Het wijsje is dat van de Roemeense zomerhit Dragostea Din Tei ("Laat ons vrijen onder de lindenboom"), en de Feestridders surfen lekker mee op de commerciële succesgolf. Om nog beter te verkopen wordt onzen Spirit-Bert nog eens meegenomen. Wat bewijst dat hij toch nog goed in de markt ligt, zelfs al moet hij voor lijdend voorwerp spelen. Ik vind "Allo" nu niet echt dé muzikale parodie op het “wijlen” mobiliteitsbeleid van Bert Anciaux. Het is een beetje grappig… tenminste zolang je zelf geen verkeersboete aan je broek hebt. Het was wellicht niet zo bedoeld, maar het liedje herinnert er ons aan dat we best de snelheid binnen de veilige perken en de verkeerslichten in de gaten houden. Wat JMDD en Co, Touring, de Tuf-Tuf-club of de parodie-ridders ook beweren. De verkeersveiligheid moet omhoog en het aantal verkeersslachtoffers omlaag.

De onbemande camera’s van de politiezone Gent detecteerden tijdens de voorbije maand juli 1013 (1008 + 5) zware snelheidsovertredingen waarvan 5 in combinatie met negeren rood licht; en 90 (85 + 5) roodlichtovertredingen waarvan 5 bovendien in combinatie met een zware snelheidsovertreding.
Goed voor 1098 opgestelde processen-verbaal. Zo'n 80 % van de overtreders betaalt zijn/haar boete op tijd.

De Gentse stadsring, waar een beperking van 50 km/u geldt, blijft hét pijnpunt voor chauffeurs met zware voet. En daar komen wij terug op onze dada. Spirit voor Gent wil dat de provincie- en gewestwegen op het Gents grondgebied overgeheveld worden naar de stad mét de bijhorende middelen. Op die manier kan op het hele grondgebied een veilig en coherent verkeersbeleid gevoerd worden.

Om onze goede wil te tonen, verklappen we hier zomaar gratis alle locaties van de flitspalen van Oost-Vlaanderen. Want een verwittigd mens is er veel meer waard!

Geen opmerkingen: